Pilates ja barre

Kaikille sopivaa terveysliikuntaa!

Mitä barre ja pilates ovat? Katso YouTube-kanavaltani!

Pilatesta ja barrea etänä!

Vallitsevan tilanteen vuoksi pilates- ja barrekurssit ohjataan etänä Zoom-videopalvelun kautta. Aikataulut alla!

Barre: Pilatekseen ja balettitekniikoihin pohjautuva tunti, joka antaa ylvään ryhdin, hyvän kehokannatuksen ja hallinnan sekä vahvat ja linjakkaat pakarat, reidet ja pohkeet. Tunti on haastava, mutta jokainen voi säätää rasitustasoa oman tuntemuksen mukaan. Tuntu sopii erityisesti istumatyöläisille, mutta myös synnytyksen jälkeen, kun liikuntaan palaaminen on ajankohtaista. Myös raskauden aikana sopiva tunti. Välineinä käytetään barrea eli tankoa (tai lipastonkulmaa, tuolin selkänojaa tai tiskipöytää) ja 0,5 kg - 1 kg käsipainoja (tai täytettyjä vesipulloja) sekä jumppamattoa.

Pilates tehokas: Pilateksen tehotunti, joka sopii jonkun verran pilatesta harrastaneille. Jokaisella tunnilla teemat vaihtelevat ja tunnilla keskitytään erityisesti keskivartalon voimaan ja hallintaan, mutta myös lantionalueen ja niska-hartiaseudun vahvistamiseen. Tämä tunti ei sovellu raskaana oleville tai heti synnytyksen jälkeen.

Pilates huoltava: Rentouttava, avaava ja stressiä helpottava pilatestunti, jonka tarkoituksena on sekä vahvistaa että vetreyttää kehoa, helpottaa lihaskireyksiä ja lisätä erityisesti selän liikkuvuutta. Tunti päättyy ihanaan loppuretoutukseen. Tämä tunti sopii kaikille perusterveille, myös synnytyksen jälkeen.

Kesätreenipaketti kesä 2021

Treenaa barrea ja pilatesta koko kesä! Kesätreenipaketti sisältää 15 barrevideota, 15 haastavaa pilatesvideota ja 15 huoltavaa pilatesvideota. Sekä aloittelijat että pidempään harrastaneet löytävät varmasti itselleen sopivat treenit! Lisäksi toukokuun aikana treenipaketti täydentyy vielä täsmätreeneillä joiden avulla treenaat tehokkaasti esimerkiksi yläselkää, keskivartaloa tai pakaroita ja lantion alueen lihaksia. Osassa treenejä käytetään pienvälineitä, jotka voit hyvin korvata kotoa löytyvillä välineillä, esimerkiksi täytetyillä vesipulloilla. Barre ja pilates ovat kaikille sopivia harjoittelumuotoja, barre ja huoltava pilates sopivat myös synnyttäneille ja raskaana oleville. Barre ja pilates kehittävät erityisesti kehon hallintaa, lihaskestävyyttä, ryhtiä ja liikkuvuutta.