Pilates ja barre

Kaikille sopivaa terveysliikuntaa!

Mitä barre ja pilates ovat? Katso YouTube-kanavaltani!

Pilatesta ja barrea etänä ja lähellä (aikataulut kurssille ja tapahtumiin alla)

Barre: Pilatekseen ja balettitekniikoihin pohjautuva tunti, joka antaa ylvään ryhdin, hyvän kehokannatuksen ja hallinnan sekä vahvat ja linjakkaat pakarat, reidet ja pohkeet. Tunti on haastava, mutta jokainen voi säätää rasitustasoa oman tuntemuksen mukaan. Välineinä käytetään barrea eli tankoa (tai lipastonkulmaa, tuolin selkänojaa tai tiskipöytää) ja 0,5 kg - 1 kg käsipainoja (tai täytettyjä vesipulloja) sekä jumppamattoa. Sopii kaikille perusterveille, erityisesti istumatyöläisille.

Pilates tehokas: Pilateksen tehotunti, joka sopii jonkun verran pilatesta harrastaneille. Jokaisella tunnilla teemat vaihtelevat ja tunnilla keskitytään erityisesti keskivartalon voimaan ja hallintaan, mutta myös lantionalueen ja niska-hartiaseudun vahvistamiseen. Tämä tunti ei sovellu raskaana oleville tai heti synnytyksen jälkeen.

Pilates huoltava: Rentouttava, avaava ja stressiä helpottava pilatestunti, jonka tarkoituksena on sekä vahvistaa että vetreyttää kehoa, helpottaa lihaskireyksiä ja lisätä erityisesti selän liikkuvuutta. Tunti päättyy ihanaan loppuretoutukseen. Sopii kaikille perusterveille.

Baby barre & pilates: Raskaanaoleville ja synnyttäneille suunnattu tunti. Tunnilla tehdään noin 30 minuuttia barrea ja noin 30 minuuttia pilatesta. Barreosuus on hieman kevyempi, kuin tavallisella barretunnilla ja se keskittyy keskivartalon hallintaan ja voimaan pystyasennossa. Pilatesosuus on suunniteltu erityisesti lantionpohjan ja syvien vatsalihasten harjoittamiseen turvallisesti. Valitse tämä tunti, jos olet raskaana toisella tai kolmannella kolmanneksella. Synnytyksen jälkeen tunnille voi tulla heti, kun arjen toiminnot sujuvat hyvin eikä virtsankarkailua tai kipuja ole. Jos olet epävarma, voit kysyä sähköpostilla.

Aikataulut

Syyskauden toinen jakso:

Kaikille perusterveille sopiva pilates- ja barrekurssi (etä) alkaa 17.1. ja kestää 7 kertaa 7.3. asti. Tämä kurssi sisältää kolme tuntia, jotka ohjataan Zoomin kautta etänä maanantaisin: barre klo 16.45, pilates tehokas klo 17.45 ja pilates huoltava klo 18.45. Kaikista tunneista nauhoitetaan tallenne, joten voit tehdä treenit myös omaan tahtiisi. Tallenteet ovat käytettävissä 14.3. klo 24 asti. Ilmoittautumalla tälle kurssille saat pääsyn kaikille tunneille. Hinta 70 €. ETÄKURSSI!

Baby barre & pilates (etä): Raskaanaoleville ja synnyttäneille suunnattu barre- ja pilateskurssi alkaa ti 18.1. ja kestää 7 kertaa, päättyy 8.3. Tunti ohjataan tiistaisin klo 10.00 Zoomin kautta ja tunnista nauhoitetaan tallenne, joten voit tehdä treenit myös omaan tahtiisi. Tallenne on käytettävissä koko kurssin ajan ja 15.3. saakka. Hinta 40 €. ETÄKURSSI!

Woman Practising Pilates