Pilates ja barre

Kaikille sopivaa terveysliikuntaa!

Mitä barre ja pilates ovat? Katso YouTube-kanavaltani!

Pilatesta ja barrea etänä (aikataulut kurssille ja tapahtumiin alla)

Barre: Pilatekseen ja balettitekniikoihin pohjautuva tunti, joka antaa ylvään ryhdin, hyvän kehokannatuksen ja hallinnan sekä vahvat ja linjakkaat pakarat, reidet ja pohkeet. Tunti on haastava, mutta jokainen voi säätää rasitustasoa oman tuntemuksen mukaan. Välineinä käytetään barrea eli tankoa (tai lipastonkulmaa, tuolin selkänojaa tai tiskipöytää) ja 0,5 kg - 1 kg käsipainoja (tai täytettyjä vesipulloja) sekä jumppamattoa. Sopii kaikille perusterveille, erityisesti istumatyöläisille.

Pilates tehokas: Pilateksen tehotunti, joka sopii jonkun verran pilatesta harrastaneille. Jokaisella tunnilla teemat vaihtelevat ja tunnilla keskitytään erityisesti keskivartalon voimaan ja hallintaan, mutta myös lantionalueen ja niska-hartiaseudun vahvistamiseen. Tämä tunti ei sovellu raskaana oleville tai heti synnytyksen jälkeen.

Pilates huoltava: Rentouttava, avaava ja stressiä helpottava pilatestunti, jonka tarkoituksena on sekä vahvistaa että vetreyttää kehoa, helpottaa lihaskireyksiä ja lisätä erityisesti selän liikkuvuutta. Tunti päättyy ihanaan loppuretoutukseen. Sopii kaikille perusterveille.

Baby barre & pilates: Raskaanaoleville ja synnyttäneille suunnattu tunti. Tunnilla tehdään noin 30 minuuttia barrea ja noin 30 minuuttia pilatesta. Barreosuus on hieman kevyempi, kuin tavallisella barretunnilla ja se keskittyy keskivartalon hallintaan ja voimaan pystyasennossa. Pilatesosuus on suunniteltu erityisesti lantionpohjan ja syvien vatsalihasten harjoittamiseen turvallisesti. Valitse tämä tunti, jos olet raskaana toisella tai kolmannella kolmanneksella. Synnytyksen jälkeen tunnille voi tulla heti, kun arjen toiminnot sujuvat hyvin eikä virtsankarkailua tai kipuja ole. Jos olet epävarma, voit kysyä sähköpostilla.

Aikataulut

Syyskausi:

Barre ja pilates (etä): Huolla ja vahvista kehoasi barren ja pilateksen avulla. Tällä kurssilla pääset osallistumaan barre-, pilates- ja huoltava pilates -tunneille. Kurssi alkaa ma 29.8. ja kestää 10.10. asti. Tunnit ohjataan maanantaisin: barre klo 16.45-17.30, pilates tehokas klo 17.35-18.20 ja pilates huoltava klo 18.25-19.10. Voit tehdä tunnit myös oman aikataulusi mukaan tallenteiden kanssa. Koko kurssin hinta 70 €. Kurssi myynnissä verkkokaupassa: https://holvi.com/shop/nicephysiopilates/

Baby barre & pilates (etä): Raskaanaoleville ja synnyttäneille suunnattu barre- ja pilateskurssi. Kurssi alkaa 30.8. ja kestää 11.10. asti. Tunti ohjataan tiistaisin klo 10, mutta voit tehdä harjoitteet myös oman aikataulun mukaan tallenteiden tahdissa. Hinta 40 €. Kurssi myynnissä verkkokaupassa: https://holvi.com/shop/nicephysiopilates/

Woman Practising Pilates